Здравко Чолић има нову пјесму: „Шљиве су родиле“

Текст и музику пјесме потписује Златан Фазлић, аранжман Никша Братош и Дејан Петровић, а режију је, као и у неколико претходних спотова, Чолић повјерио Александру Керекешу Кекију.

„Продуцент Никша је рекао док смо радили демо како би пјесми добро легли трубачи, што је мени био сигнал за Декија, најбољег трубача на овим просторима, са његовим свјетским бендом. Прихватио је позив и смислио дионице које су мени рокенрол. Рефрен је двојка, за неког ватрогасна, а за неког наш рокенрол“, изјавио је Чолић

Редитељ Кеки, Здравко и екипа од преко 50 сарадника, након тродевног снимања, нису
крили одушевљење предивним амбијентом у ком су боравили. Без посебне драматургије, радња спота је смјештена на једном војвођанском салашу на којем живи двадесетак дјевојака. Дрво на ком расту јабуке, крушке, дуње, процвета па почне рађати богатство од шљива. Тада букне срећа, све оживи и дјевојке се са радошћу посвећују домаћинским пословима.

„Ово се не може назвати снимањем, ријеч је о чистом хедонизму за све нас… ужитак који ћемо памтити веома дуго. Жеља је била да старије генерације подсјетимо, а нове упознамо са сликама прохујалих времена које су обиљежиле наша дјетињства. Да прикажемо романтику живота наших бака. Нисмо се ограничавали географским поднебљем, жељели смо да све изгледа интернационално. Зато смо костиме потражили директно са минхенског Октоберфеста, реквизиту из музеја, аутомобил из Америке. Само су дјевојке одавде“, каже редитељ Кеки.

Вјерујемо да ће овај бајковити и емотивни повратак у прохујала времена задржати осмијех на лицима и побудити радозналост до децембра, када се очекује излазак дуго очекиваног албума Здравка Чолића.