АФЕРА „ЈАБУКЕ“ – БРЧАНСКИ ИНСПЕКТОРАТ ПОКУШАО ДА ПРЕВАРИ ПУТИНА

Брчански инспекторат крив због одлуке да Русија забрани увоз јабука из БиХ.

Ова вест обишла је Планету због које, захваљујући брчанском Инспекторату, сада од срамоте црвене у лицу сви брчаци. Скандал невиђених размера.

Да некоме падне на памет у брчанском инспекторату да јабуке произведене у Пољској подметне Русима као БиХ производ и све то још да гарантује декларацијом, у нормалном свету завршило би најмање са тренутном и неопозивом оставком шефа Инспектората.

Код нас се то неће десити. Шеф Инспектората ће, у најближој будућности од својих партијских другова, добити унапређење у виду још једног мандата на шефовском месту. И то је минимум којим ће бити награђен.

Није први пут да се код нас грешке на овакав начин награђују. Казнена политика код нас „пуца“ по леђима подређених који раде по наредби својих шефова и који су у 99% случаја увек криви за велике грешке и велике пропусте. Шефови из морално-страначких разлога не могу сносити одговорност те самим тим њихова оставка у страначким круговима и не би била прихваћена.

А то што више ни огризак од јабуке неће смети да изађе ван границе БиХ то никога и није брига. На крају крајева, домаћа јабука и није требала да се нађе на огромном тржишту Русије већ некаква подметнута Пољска јабука.

Брчански Инспекторат је заборавио чињеницу да Руси препознају „уваљивање“ из Пољске још од 1941. године! Није их чак могло изненадити ни ово „уваљивање“ преко Дистрикта!