БЛИЦ ВЕСТИ

за среду, 06. 12. 2017. год.

Брчанска Влада на петом наставку 28. редовне седнице донела је закључак да се Европској банци за обнову и развој упути писмо у коме би се затражило одобрење новог кредита за уређење колективних центара Грбавица, Буквик, Брка, Церик и Прутаче кроз тзв. ЦЕБ пројекат. Будући да седници није присуствовало неколико чланова Владе који имају тзв. Афирмативни глас, предлози нацрта о изменама и допунама Закона о високом образовању и Закона о фискалним системима пролонгирани су за наредну седницу Владе.

___________________________________

Агенција за статистику БиХ, уз координацију брчанске Подружнице, на територији Дистрикта, започела је анкетирање власника пољопривредних фарми, те правних лица из ове области. На терену ради пет анкетара и контролор, а прецизни подаци него до сада, који се као резулат очекују, биће кориштени искључиво у статистичке сврхе. Прикупљени подаци су неопходни и за израду будућих Статегија о јачању пољопривредне производње у БиХ.

__________________________________

У организацији брчанског Удружења Воћни клуб, данас ће бити одржано стручно предавање на тему “Припрема, конзервирање и заштита зимнице од кварења”. Предавање се организује за заинтересоване домаћице које имају услове за припрему зимнице од које осим економске, имају услове и за туристичку понуду својих производа, а одржат ће га проф. Мидхат Јашич са тузланског Технолошког факултета.

__________________________________

Саобраћај на деоници 405 магистралног пута М-14.1 у Крепшићу код Брчког биће поптуно обустављен од данас до 13. децембра због радова на изградњи приступне саобраћајнице и моста на том делу пута, саопштено је из јавног предузећа „Путеви“ Брчко. Алтернативни путни правац за путнички саобраћај је Марковић поље – Ланишта – Доњи Вукшић – Доњи Рахић – Грбавица – Брчко, док је алтернативни путни правац за теретни саобраћај магистрални пут М-1.8. Церик – Брка – Брчко.

__________________________________

Хрватско – културно друштво „Напредак“ Брчко у сарадњи с Католичком црквом и ове ће године организовати доделу пакетића поводом 6. децембра, празника Св. Николе. Организатори позивају све малишане да дођу вечерас на Тргу младих у 17:00 сати, те уз забавни програм ученика основних школа, дочекају Св. Николу.

__________________________________

Рукометаши брчанске ЛОКОМОТИВЕ, јесењи прваци Прве лиге Рукометног савеза Републике Српске вечерас у 20 сати у дворани Економске школе играју КУП утакмицу осмине финала Рукометног савеза БиХ са прволигашком екипом КАКАЊ. Тренер Брчака Горан Шаренац очекује добар отпор своје екипе прволигашу и пуне трибине највијача.

__________________________________

Данас ће у БиХ преовладавати претежно сунчано време уз малу облачност. У централним и источним подручјима биће дуготрајне магле или ниске облачности. Највиша дневна температура између 4 и 10 степени Целзијуса.