БРЧАЦИМА УСКОРО ПОСКУПЉЕЊЕ ВОДЕ И ОДВОЗА СМЕЋА

На данашњој конференцији за новинаре Мирсад Ђапо, в.д. директор Комуналног исказао је очекивање да ће на сутрашњем заседању Скупштина Брчко Дистрикта помоћи ЈП Комунално како би изашло из финасијске дубиозе субвенцијом дела трошкова од 3, 8 милиона марака.

Ако Скупштина у среду усвоји понуђени План пословања за наредни период цена воде биће скупља за 2,5 КМ по водомеру док ће нова цена одвоза смећа, са урачунатим ПДВ-ом, изности 8,55 КМ. Нарано, ово поскупљење неће бити коначно јер, тек улазимо у дубиозу!

Да будемо искрени, ово није ништа ново. Поскупљење воде већ је „најављено“ новонасталим клизиштем које је угрозило објекат водовода на обали Саве. И сад треба обезбедити новац да се то „санира“. Како? Па најједноставније поскупљењем рачуна за воду али и изгласавањем амандмана. Невероватно али увек проблеми настају пред усвајање буџета!

А и поскупљење смећа је такође најављено изјавом челних људи у Влади да под хитно мора да се измести Градска депонија. Наравно, неће се то десити сутра. Можда МАЛО СУТРА!

Годинама у назад, како ко дође на власт обећава грађанима да ће решити дугогодишње проблеме са водом, канализацијом, отпадним водама, европским депонијама, силним кружним токовима, обилазницама, клиничким центрима… И СВЕ ЋЕ ТО БИТИ НА ЕВРОПСКОМ НИВОУ! Од тих силних обећања Кондоминијум је напунио пунолетство а грађани још нису дочекали да се макнемо са мртве тачке.

ДА ЛИ ЈЕ НЕКО ОДГОВАРАО ЗА ГРЕШКЕ, ЗА НЕИСПУЊЕНА ОБЕЋАЊА, ЗА КРАЂУ, ЗА БАХАТОСТ?

Наравно да није, нити ће икада ико одговарати за овако нешто! Бар у Кондоминијуму сигурно неће!

Обичан народ, заправо, нема појма шта значи прочитана фраза у дирекном преносу из Скупштине која гласи „АМАНДМАН 1376“. Па одмах затим наставак у виду „КО ЈЕ ЗА, ПРОТИВ, УЗДРЖАН?“… А онда чувена реченица „АМАНДМАН ЈЕ ДОБИО ПОТРЕБНУ ВЕЋИНУ“ – И тако амандман за амандманом све док се не усвоји Буџет. Они знају шта су изгласали, а народ нема појма – мада, кажу надлежни, НИЈЕ НИ БИТНО ДА НАРОД ЗНА ВЕЋ ДА ЗНАЈУ ОНИ КОЈИ ГЛАСАЈУ. Мрка капа да и многи од њих знају ал нема везе! ИЗГЛАСАНО!

Вероватно смо преспавали многобројне изгласане пројекте који, као и све друго, никада неће видети светло дана а за чију реализацију су ИЗДВОЈЕНА ОГРОМНА НОВЧАНИА СРЕДСТАВА. Доказ овој тврдњи су и „пројекти“ увођења „дубиозе“ у колектив ЈП „Комунално“ преко ЛИЗИНГА ЗА ВОЗИЛА, али и остали велики чувени пројекти од „ЗИДАЊЕ СКАДРА (читај Градски стадион) па све до израде „МОНГОЛСКЕ ДОЛИНЕ“ (читај брчанска обилазница).

У преводу, ДОЛАЗЕ НАМ ДАНИ У КОЈИМА ЋЕ НАРОД ТЕШКО МОЋИ ДА СЕ ИЗВУЧЕ ОД КРЕДИТНИХ ЗАДУЖЕЊА, КАО И ПЛАЋАЊА ПЕНАЛА КОЈЕ СУ НАМ ПРЕТХОДНИ ПОЛИТИЧКО-ДИЛЕТАНТСКИ ВЛАДАРИ И ЊИХОВИ СЛУЖБЕНИЦИ ОСТАВИЛИ У АМАНЕТ!

А што се тиче најављено поскупљење воде и одвоза смећа… ма то је ситно – марка горе доле за обичан народ, а за кориснике буџета то је толико ситно да се ни почешати неће!