БРЧАНСКА ОБИЛАЗНИЦА ПО УГЛЕДУ НА МОНГОЛИЈУ

Одавно нас у Брчком више ништа не изненађује када се ради о великим пројектима. Истина, оваква слика будуће брчанске обилазнице мери се са ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ.

„ОБИЛАЗНИЦА ЕВРОПСКИХ КВАЛИТЕТА“ – „ПУТ У БУДУЋНОСТ“ – овакви, али и сви други помпезни наслови, красили су странице овдашњих портала, сада већ давне 2011-те године када је најављиван почетак изградње брчанске обилазнице. Тадашњи званичници су тврдили да ће обилазница бити завршена и пуштена у саобраћај у пролеће 2014. године.

Обилазница је требала да кошта око 28 милиона евра, обезбеђених кредитних средстава, као да се ради о ауто-путу дужине 300 километара за који треба раскрчити девет градова. Ипак, ради се о најобичнијем двосмерном путу дужине једва 19 километара. Али навикли смо да радови у Брчком коштају „КО СВЕТОГ ПЕТРА КАЈГАНА“ те нас ове милионске цифре ни мало нису изненадиле.

Да, знам, рећићете да су та средства требала бити утрошена за експропријацију земљишта. Али нисте у праву! Бар такве су биле тврдње да ће експропријација заправо бити рађена у етапама а средства накнаде за експропријацију земљишта ће бити исплаћивана од прикупљеног пореза на моторно гориво за шта су грађани издвајали 10 фенинга по литру. Тако су бар тада тврдили у Пододељењу за имовинско правне послове брчанске Владе. Дакле, МИЛИОНЧИЋИ СУ СЕ ПОЈЕЛИ САМИ ОД СЕБЕ!

Наравно, уз правдање да нам треба обилазница, нико више и није питао где су милиони већ се са исчекивањем и нестрпљењем чекало отварање пута. И можда би то и било тако да није дошло до проблема око реализације на овом пројекту. Наравно, ништа ново јер још није забележен пројекат у којем није дошло до проблема као ни пројекат који је коначно завршен до краја.

А онда је 2015. године, уз још помпезније најаве, коначно отпочела изградња на овом највећем инфраструктурном пројекту, како су тада овдашњи званичници представили јавности будућу обилазницу.

Класика. Станеш пред камере, најавиш помпезно као да најављујеш полетање на месец и народ одмах заборави да је требало давно да се најави пуштање у рад а не почетак радова.

Чак је у више наврата био организован и обилазак новинара да се увере и пренесу јавности сам ток радова на обилазници како би сви поверовали да су радови при крају упркос „рутинским“ потешкоћама.

А онда током прошле године радови су „паузирани“. Убрзо затим радови су стопирани а одмах потом радови су увенули те су јадни испустили душу… умрли су заувек. Сахрана је одложена за почетак пролећа уз тужну вест овдашњим посланицима да је потребно да се скупи још новца како би сахрана била достојна овако великог пројекта.

Тачније, није потребан новац већ милиони. Много милиона! Бар 4-5 милиона за гробно место и да се пошаље телеграм шпанском краљу да му је умро партнер!

Тренутна слика брчанске обилазнице више личи на слику „пробијеног путељка“ негде у Монголији него на „скоро“ завршен пут који је овога пролећа требао бити асфалтиран и пуштен у саобраћај.

Клизиште забележено у насељу Горњи Брезик не улива наду да ће икада моћи овом трасом да се возе аутомобили. Једина „вожња“ у ближој будућности могла би да буде у виду „вожње оближњих породичних кућа“. Готово да је питање дана када ће се ове породичне куће појединих мештана Горњег Брезика наћи на траси несуђене обилазнице.

Кад прође сахрана пројекта и четрдесет дана, због добре влажности и растреситоси земљишта, МОНГОЛСКУ ДОЛИНУ би требало парцелисати и поделити заинтересованом народу да засади пиринач! Бар неке користи од овдашњих великих пројеката да и ми грађани имамо.