ДЕДА МРАЗЕ, НОСИ ИХ СВЕ У …

Обично на крају старе године сведочимо, како изговореним, тако и оним писаним, жељама прослеђеним Деда Мразу. Некада су то многи радили путем писама а данас се то, захваљујући сабејр технологији, ради путем разних друштвених мрежа!

Половина људи на планети ће одговорно рећи да Деда Мраз не постоји, док потајно и даље верује у његово постојање те у тајности очекују његов поклон. А кад им се не испуни жеља, још гласније истичу како не верују у Деда Мраза. Чињеница је да и они, заједно са верујућом половином, увек од Деда Мраза траже искључиво да им овај симпатични дедица у црвеној бунди донесе нешто у Новој Години.

Ево, јавно признајем да верујем али да још никада нисам тражим да Деда Мраз мени нешто донесе. Зато сам решио, по први пут, али на почетку године да Деда Мраз испуни ми жељу. За разлику од других желим да нешто одавде однесе!

Искрено, списак ствари за однети одавде је подугачак те нисам сигуран којим редоследом би требао да почнем да пишем али, ради боље ефикасности, списак могу и да скратим!

Дакле!

Однеси Деда Мразе све оне бахате скоројевиће са купљеним дипломама. Покупи прво оне који су све ово завршили преко везе. И њихове везе покупи, чисто да им не буде досадно тамо.

Однеси све секташе обојене у „ЦРНО“ који се по европском стандарду боре за „наше добро“. Покупи са њима и све оне који „брину“ о људским правима. Прво у џак потрпај сва њихова права. Нек им се нађе!

Однеси све „ПОНОСНЕ“ да заједно за ручицу шетају негде што даље од нас. Ни дуга нам не треба, и њу им понеси. Дедице, спакуј их лепо, нек се осећају ПОНОСНО!

Однеси, МОЛИМ ТЕ, све политичаре. Покупи их у један исти џак, баци их што даље одавде. Нек тамо негде седе, измишљају Законе, упиру „битно“ прстом и јављају се за реплику. Нек се тамо у пуном кворуму договарају о поделама, ратовима и плановима за будућност. Нек тамо негде једногласно, доносе све оне глупости којима су нас годинама тровали. И фотеље им понеси Деда Мразе, да се не осећају тужно а и да се не нажуљају док седе на леду.

Деда Мразе! Знам да ће твоји Ирваси морати добро да потегну одавде али те искрено молим да ми испуниш ову жељу. Не питај ме где да их носиш, зрео си човек, изабери сам локацију. Ма, носи их бре у …, само их носи, што даље одавде!