Донирате колико можете и добијете бесплатно фризирање

У наставку хуманитарних активности, ученици Пољопривредне и медицинске школе у Брчком – смјер фризери, од наредне седмице започињу акцију помоћи Удружењу „Беба више“ односно једном брачном пару за одлазак на вантјелесну оплодњу.

sdr

Ријеч је о бесплатним фризерским услугама које ће ученици завршне односно треће године фризерског смјера пружати грађанима сваког четвртка, почев од првог у новембру ове, па до последњег у мају, 2018. године.

Брчаци који посјете фризерски салон у „Еш“ насељу и добију бесплатну фризерску услугу, у овој акцији учествују давањем новчаних прилога у складу са својим жељама и могућностима.

Љубица Митић, професорица практичне наставе у средњој Пољопривредној и медицинској школи каже да су се, за помоћ Удружењу „Беба више“, одлучили јер сматрају да максимално треба подржати рађање нових живота. „Јаслицама, вртићима, школама, читавом Брчко дистрикту и свима нама, управо, треба беба више“, истакла је Митићева.

Према њеним ријачима, грађанима ће бити пружене фризерске услуге као у другим салонима у граду попут шишања, фенирања, бланширања, извлачење праменова, затим „омбре“ фризирања, бријања за мушкарце и друго. Милијана Симић, координатор Удружења „Беба више“ поздравља акцију брчанских средњошколаца и каже да се, на такав начин, не помаже само једном брачном пару него широј друштвеној заједници.

„Што је веђи број дјеце, то је више обавеза, честите комуникације, љубави и посла. То све заједно чини здраву средину за живот“, каже Милијана Симић истичући да, за остварење родитељства, нису довољне само двије вантјелесне оплодње које годишње омогућује и плаћа Вада Брчко дистрикта.

Млади фризери су одушевљени чињеницом што, својим радом и талентом, могу помоћи другима у покушају да постану родитељи. Сматрају да се што већи број грађана Дистрикта треба одазвати акцији. Зато их позивају да дођу на фризирање сваког четвртка од девет до 18 часова.