КАДЕТИ ДРУГИ НА ТУРНИРУ “ВИШЕ ОД ИГРЕ”

У недељу, 03. децембра у организацији Кошаркашког клуба “Лавови” у спортској дворани Техничке школе у Брчком одржан је кадетски кошаркашки турнир под називом “Више од игре”.

Поред наше кадетске селекције на турниру су учествовали и Кошаркашки клуб “Лукавац” из Лукавца, Кошаркашки клуб “Фениx Баскет” из Бијељине и Кошаркашки клуб “Зворник Баскет” из Зворника.

У првој полуфиналној утакмици ЛАВОВИ су били успјешнији од гостију из Лукавца у утакмици у којој су у једном моменту имали и највећу резултатску предност у овом мечу од 17 поена разлике. Наши ЛАВОВИ одиграли су одличну прву четвртину у којој су стекли двоцифрену резултатску предност коју су одржавали и током друге четвртине да би на полувријеме отишли са 11 поена разлике (40:29). Гости су фантастичном игром у трећем периоду дошли до потпуног преокрета и на паузу прије почетка четврте четвртине отишли са минималном предношћу (52:53). Четврта четвртина је протекла у великој борби и пожртвовању и једне и друге екипе, међутим наши момци су у најважнијим моментима одиграли паметно и смирено и дошли до сасвим заслужене побједе која им је омогућила наступ у финалном мечу против побједника другог полуфинала између Фениx Баскета и Зворник Баскета.

На крају: ЛАВОВИ – Лукавац 68:65 (23:12, 17:17, 12:24, 16:12).

У другом полуфиналу екипа Зворник Баскета је сасвим заслужено уписала побједу у утакмицу у којој је од самог старта била у константној предности. Све што је Фениx успјевао да уради јесте да у пар наврата разлику смањи на једноцифрен резултатски заостатак али више од тога није могао. Након сасвим заслужене побједе зворничани су ишчекивали финални меч, док је Фениx очекивала утакмица за треће мјесто против Лукавца.

На крају: Фениx Баскет – Зворник Баскет 53:64 (06:17, 17:18, 14:12, 16:17).

Као што су током полуфиналног меча били у константном заостатку исто тако су у утакмици за треће мјесто кошаркаши Фениx Баскета били у константном водству. Прва четвртина је завршена са предношћу од 4 поена за госте из Бијељине да би до краја меча та предност у већем дијелу била двоцифрена прије свега захваљујући прецизним шутевима ван линије за три поена (8 трица).

На крају: Лукавац – Фениx Баскет 69:80 (16:20, 13:21, 20:25, 20:14).

Финални мече између наших ЛАВОВА и гостију из Зворника почео је стартном серијом зворничана од 11:0. Након тиме-оут-а који је тражио наш тренер Ближњаковић Лавови успјевају да смање разлику на само два поена разлике али гости ипак на паузу између прве двије четвртине одлазе са 7 поена предности (14:21). Друга четвртина протекла је у бољој игри Лавова, међутим и кошаркаши Зворник Баскет нису жељели тако лако да испусте резултатску предност. Другу четвртину наши момци су добили са 4 поена разлике (17:13) и на полувријеме се отишло са предношћу зворничана од 3 поена разлике (31:34). Трећа четвртина изузетно борбена са мало постигнутих поена и једне и друге екипе (11:10). У четвртој четвртини виђена је добра и борбена игра и једне и друге екипе. Наши Лавови успјели су у једном моменту и да изједначе резултат али до потпуног преокрета нису могли. Има ли су наши момци и шут за продужетак али нажалост нису успјели да поентирају и Зворник Баскет је славио заслужену побједу.

На крају: ЛАВОВИ – Зворник Баскет 57:60 (14:21, 17:13, 11:10, 15:16).

За ЛАВОВЕ на овом турниру наступили су: Ђурађ Костић, Недељко Трифковић, Сањин Сејдин, Мирнес Халиловић, Ненад Спасојевић, Светозар Зарић, Синиша Јешић, Никола Лазић, Митар Михајловић, Бањамин Смајић, Немања Танасић и Алекса Ивановић. Тренер: Александар Ближњаковић.

КОНАЧАН ПЛАСМАН:

КК “Зворник Баскет” Зворник
КК “ЛАВОВИ” БРЧКО
КК “Фениx Баскет” Бијељина
КК “Лукавац” Лукавац

Честитке свим екипа на оствареним резултатима, као и на фер и коректној борби.