КОЛИКО ЈЕ ЕКСКУРЗИЈА У ТУРСКУ БЕЗБЕДНА ЗА ДЕЦУ

Иако је, како пише АФП, још увек на снази прошлогодишња претња Групе "Јастребови слободе Курдистана", који су изјавили да им је у Турској туризам главни циљ за уништење, многи и даље не одустају од одласка у Турску у време годишњих одмора. Ипак, појединачни одласци и екскурзија средњошколаца, признаћете, не могу се поредити.

Од школовања се, кажу просветари, најбоље упамте одмори и екскурзије, а многи матуранти брчанске Гимназије, школске 2017/2018. године неће имати прилику да у свом животу препричавају успомене са матурске екскурзије. Разлог овога је одлука да се не иде у Турску на матурску екскурзију за коју велики број родитеља сматра да је ова дестинација небезбедна.

Према речима менаџмента брчанске Гимназије, приликом састанка са незадовољним родитељима, разлог овакве одлуке везане за одлазак у Турску су поједини професори којима се не иде поново у Италију. Стога су успели да наговоре већину ученика, да убеде родитеље, да потпишу сагласност за одлазак у Турску. Ово доводи до закључка да менаџмент није способан да спречи наметање воље појединих професора уместо жељу ученика.

Према речима родитеља, који су желели да остану анонимни, притисак појединих професора граничио се са уценама те су деца под тим притиском, у страху да им професори не узврате смањењем оцена, МОРАЛИ да попусте и тако, између Италије и Турске, НЕВОЉНО се определе за Турску.

Очигледно да се у овој образовној установи поједини професори понашају кабадахијски а да менаџмент школе нема адекватно решење.

Питали смо директора школе да ли је упознат менаџмент школе и министр Образовања да је препорука светских безбедоносних агенција да се избегава Турска као дестинација?

На ово питање директор школе нам је потврдила да је шеф био изричит, те да је наредио да се не иде у Шпанију!!!

Ово нам све личи на игру ГЛУВИХ ТЕЛЕФОНА!!!

Ако се одлучивало између Италије и Турске, какве везе има Шпанија? Истина, ако смо добро схватили, министар би могао да одобри и Ирак, али никоме није, за сада, пала на памет ова „атрактивна“ дестинација!

Поставља се неколико логичних питања:

Колико је менаџмен школе, заједно са појединим професорима кабадахијама, у сарадњи са ресорним шефом, ДОВОЉНО СПОСОБАН ДА НА СВОЈУ РУКУ ПРОЦЕНИ БЕЗБЕДОНОСНУ СИТУАЦИЈУ ЗЕМЉЕ У КОЈУ ВОДЕ ДЕЦУ НА ЕКСКУРЗИЈУ?

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ ДА ОД ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ, СА ПРЕЛЕПИМ ДЕСТИНАЦИЈАМА, НАШИ ПРОСВЕТАРИ СЕ ИПАК ОДЛУЧУЈУ ЗА НЕБЕЗБЕДНУ ТУРСКУ?

ИЛИ СЕ ИПАК РАДИ О ДИЛУ СА ПОЈЕДИНИМ ТУРИСТИЧКИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА, ПО СИСТЕМУ „КО ДА ВИШЕ, ЊЕГОВА СЕ ПИКА“ – TE JE ОРГАНИЗОВАН И ОВАЈ ОДЛАЗАК БРЧАНСКИХ СРЕДЊОШКОЛАЦА НА МАТУРСКУ ЕКСКУРЗИЈУ У ТУРСКУ!?!

И док ове мутне радње око екскурзије брчанских средњошколаца не буду до краја разрешене, до тада ће један велики број матураната, уместо да уживају са другарима на путовању, преседети на скраћеним часовима са оним другарима који из истих разлога бојкотују екскурзију!

Специјална јединица „надгледа„ безбедност на улицама Истамбула!!!