НА ДАНАШЊИ ДАН РОЂЕН МИЛЕ КЕКИН

Милан Миле Кекин је хрватски музичар, певач групе Хладно Пиво. Остварио је и неколико споредних улога у тв серијама и филмовима.

Миле Кекин рођен је у Немачкој одакле се преселио у БИХ, у Тузлу, где је завршио седми и осми разред основне школе. Након смрти оца, са породицом се преселио у Загреб. Професор је немачког и енглеског језика.

У Загребу је оформио панк рок састав Хладно пиво заједно са осталим члановима који су, као и Кекин, сви из предграђа Гајнице као и њихов први продуцент Александар Драгаш.

Године 2001. објавио је самостални албум „У два ока“ заједно са другим музичарима под називом „Миле и Путници“. У овом пројекту учествовали су Владимир Мирчета на гитари, Марио Рашић на басу, Кристијан Зебић на бубњу и Виктор Липић на клавијатурама.

Миле Кекин глумио је у хрватској серији „Битанге и принцезе“ еротомана Сашу, као и у епизоди серије „Закон!“, као возач комбија. Наступио је и у филмовима „Макс Шмелинг“, „Вјерујем у анђеле“, „Није крај“, „Та твоја рука мала“ и у филму „Пјевајте нешто љубавно“ названом по истоименој песми Хладног пива.