Неле Карајлић креће на турнеју по САД и Канади

Легендарни рок музичар вишегодишње одсуство са музичке сцене званично прекида предстојећим наступима

Легендарни рок музичар др Неле Карајлић вишегодишње одсуство са музичке сцене званично прекида предстојећом турнејом по Канади и САД, као и спотом којим је спонтано забележена енергична изведба старог хита Забрањеног пушења „Хаџија ил’ бос“, саопштили су из промотерске куће Лонг Плej.

Карајлића очекују повратничке свирке, са All Star band-ом, 24. марта у The Phoenix theatre у Торонту, 25. марта у Venue club у Ванкуверу, 30. марта у Joe’s live rosemont у Чикагу и 31. марта у Тhe cutting room у Њујорку.

Након што се последњих година углавном посветио писању, била му је изашла бестселер аутобиографска књига „Фајронт у Сарајеву“, а поставио је и у позоришту ауторску мултимедијалном представом „ФБИ- Досије Тесла“, Карајлић се сада поново „стварно ужелио свирке и сцене“.

„Враћам се матичној активности, чистом рокенролу. Задњу свирку Пушења сам имао пре 20 година, а Но Смокинг пре шест, седам у Лондону. Сад ме зову у Торонто, Ванкувер, Чикаго и Њујорк. Није лоше за почетак, за нас младе таленте“, каже Карајлић.

Неле је са пробраном екипом београдских музичара, на челу са цењеним гитаристом Иваном Кизом Зорановићем, приликом недавне пробе у „Мастер бластер“ студију у Београду, поново снимио „Хаџија ил’ бос“.