НИЧЕ КРИМСКИ МОСТ: Постављени сви потпорни стубови ауто-пута

У морској области је постављено 85 од скоро 300 потпорних стубова.

Градитељи Кримског моста јавили су да је завршена монтажа свих 288 потпорних стубова аутомобилског дела структуре, а цеста за аутомобиле је готово комплетирана, саопштио је информациони центар „Кримски мост“.

„Досадашњи темпо градње дозволио нам је да се ове године посветимо најзахтевнијим деловима конструкције. То се, пре свега, односи на потпорне стубове моста – за ауто-пут је завршено свих 288 комада, а за пругу око 50%“, стоји у саопштењу центра, који цитира изјаву начелника федералне владине агенције „Тамањ“, Романа Новикова.

У морској области је постављено 85 од скоро 300 потпорних стубова, чија је конструкција била најсложенија. У њихов састав улази више од 3000 стубова на дубини од око 50 метара, а на неким деловима и до 88 метара. Према Новиковљевим речима, састављено је 95% цесте на аутомобилској секцији.

Градитељи су саопштили да су спремни за градњу у зимским условима. Зими ће се наставити радови на лучним везама и потпорним стубовима железничке деонице моста, као и на довршавању цесте ауто-пута.