Сутра почиње кампања бесплатних техничких прегледа

Ауто-мото савез Републике Српске (АМС РС) и Ауто-мото друштва (АМД) сутра у девет часова у кругу АМД “Крајина” у Бањалуци покрећу велику републичку превентивну кампању бесплатне контроле техничке исправности моторних возила под називом “Безбједна вожња у зимским условима”.

Кампања ће трајати до 24. новембра ове године и спровешће се на територији 31 локалне заједнице широм Републике Српске, а подршку у њеној реализацији пружиће Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС и компанија “Оптима група”.

Возачи ће на покретном техничком прегледу, који ће прва три дана кампање бити стациониран у кругу АМД “Крајина” у бањалучком насељу Лазарево, моћи бесплатно да преконтролишу дубину газећег слоја пнеуматика, кочиони и управљачки систем, квалитет расхладне и кочионе течности у возилу, свјетлосигналне уређаје, амортизере, ауто-гас инсталације и неопходну опрему која мора да се налази у возилу.

Такође, возачима ће бити подијељено 5.000 брошура у којима је објашњен начин вожње у зимским условима и припрема возила за зимске услове вожње који су заједнички израдили АМС РС, Министарство саобраћаја и веза РС и Министарство унутрашњих послова РС.

Радници “Оптима” групе ће возачима у току активности дјелити гребалице за скидање леда са стаклених површина, и течност за прање вјетробранског стакла Мосол.

Распоред пунктова АМС РС у току трајања активности од 01.11.2017. до 24.11.2017. год.