Свечани дочек за чланове Председништва БиХ

Председник Србије Александар Вучић испред Палате "Србија" приредио је свечани дочек за чланове Председништва Босне и Херцеговине, који бораве у посети Србији. Дочек почео интонирањем химни.

У току је састанак председника Србије Александра Вучића са члановима трочланог Председништва БиХ – председавајућим Драганом Човићем, Младеном Иванићем и Бакиром Изетбеговићем, после чега ће уследити пленарни састанак делегација Србије и БиХ.

Затим ће се председник Србије и председавајући Председништва обратити медијима.

Вучић је претходно приредио свечани дочек за чланове Председништва БиХ испред Палате „Србија“.

Чланови Председништва БиХ допутовали су у Београд синоћ, када им је домаћин, председник Србије, приредио радну вечеру током које је разговарано о билатералним односима, економској сарадњи и инфраструктурним пројектима.

„Са Председавајућим и члановима Председништва БиХ током радне вечере разговарамо о билатералним односима, економској сарадњи и инфраструктурним пројектима“, објавио је Вучић на свом Твитер налогу.

Човић, Изетбеговић и Иванић ће у Београду, такође, разговарати са премијерком Србије Аном Брнабић. Како је саопштено из Владе Србије, они ће разговарати о начинима за унапређење билатералних односа двеју земаља, јачању економске сарадње и европским интеграцијама.

Такође, министар спољних послова Србије Ивица Дачић састао се са министром спољних послова БиХ Игором Црнатаком.

Поред тога, чланови Председништва БиХ положиће венце на Споменик незнаном јунаку на Авали. У њиховој пратњи, како је најављено, биће министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

Иванић, Изетбеговић и Човић ће званичну посету Србији завршити састанком са председницом парламента Мајом Гојковић, у поподневним сатима.